Open VLD

Actua en Eddie

Den Blaan Ezel

14/12/2017

Gisteren 'uit goede bron' vernomen dat de twee windturbines op grondgebied Merchtem, en tegen de grens met Londerzeel, zijn vergund. de bevoegde Vlaamse Minister heeft getekend!

Den Blaan Ezel
Feestbus komt zo...

13/12/2017

Het college heeft opnieuw groen licht gegeven voor het inschakelen van de Feestbus op oudejaarsavond. . vorig jaar maakten hiervan 112 reizigers gebruik (in 2015 nog 200). Toch vinden wij veiligheid voor de uitgaande jaeugd een zeer belangrijk gegeven. De feestbus kost 700 euro aan de gemeente

Feestbus komt zo...
Meubilair voor de scholen.

12/12/2017

Het college heeft de aankoop voor meubilair voor de GTSM, TBS en Muziekschool , goedgekeurd. het gaat om een bedrag van 18.000 euro

Meubilair voor de scholen.
G voetbal groeit!

10/12/2017

KHO WM startte in 2017 met G-Voetbal en trainingen georganiseerd op zondagmorgen tussen 10 en 11uur, dit om de veertien dagen. Op uitdrukkelijke vraag van de leden gaan wij vanaf 14 januari 2018 WEKELIJKS een training inlassen op zondagmorgen. Bij deze willen wij in naam van onze spelers en het bestuur nogmaals onze sponsors nml: UNIZO Meise Wolvertem, CBI Immo, STEPHEX Masters , Boeren en buren en alle vrijwillige sympathisanten hartelijk bedanken voor de steun alsook het geluk die zij verschaffen aan onze leden.

G voetbal groeit!
Stappentellen!

9/12/2017

Net al in 2016 organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s in 2018 de 10.000- stappenclash. Want 10.000 stappen per dag is optimaal voor de gezondheid (8.000 voor 65+’ers). In 2016 eindigde Merchtem op de 7e plaats van de 110 deelnemende gemeenten, mede dankzij de actieve inzet van het gemeente- en OCMWpersoneel.
Tijdens de stappenclash (mei 2018) nemen Vlaamse steden en gemeenten het opnieuw tegen elkaar op. Wie na een maand met zijn inwoners de meeste stappen heeft gezet, mag zichzelf een jaar lang ‘de Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen.
Het college juicht een deelname aan deze stappenclash heel hard toe. Dit project kan worden uitgewerkt naar analogie van de vorige editie.

Stappentellen!
Bijkomende parking...

8/12/2017

Het college heeft beslist om een parking voor bromfietsen in de Nieuwstraat ter hoogte van huisnummer 17 te creëren. Een 'verloren' plekje dat nuttig kan worden besteed.

Bijkomende parking...
Merchtem STRAFSTE gemeente in Vlaams Brabant.

7/12/2017

Het verdict van de Grote gemeente-test van het Nieuwsblad is gevallen. Merchtem is de beste gemeente om te wonen in de provincie Vlaams Brabant. Met een 13de plaats op 308 Vlaamse gemeenten zijn we terecht fier.
Dit resultaat is te danken aan een goed en sterk gemeentebestuur met bekwaam en vriendelijk personeel, maar bovenal door tevreden en fiere inwoners. Bedankt aan allen die er hebben voor gezorgd dat we bovenaan de ladder mogen prijken!

Merchtem STRAFSTE gemeente in Vlaams Brabant.
Ginder Ale verlicht.

6/12/2017

Er wordt een nieuwe verlichtingspaal geplaatst op de hoek Kattestraat - Langensteenweg. Eandis gaat de werken uitvoeren voor 1000 euro.

Ginder Ale verlicht.
Sint op bezoek bij G voetballers.

5/12/2017

Vorige weekend kwamen de Sint en zijn pieten langs bij de G voetballers van KHO Wolvertem Merchtem. De G voetballers hadden allen een goed rapport in het boek van de Sint en kregen een mooi geschenkje overhandigd door de Pieten. De hulppieten speelden samen met de G ploeg een leuke match. Een mooi moment voor deze jongens en meisjes, inmiddels reeds met 15 spelers!

Sint op bezoek bij G voetballers.
Verkoop en vervoer van vuurwerk.

4/12/2017

De eindejaarsfeesten vormen elk jaar een hoogtepunt voor de verkoop, het vervoer en de opslag van vuurwerk.

Belangrijk hierbij is dat iedereen die vuurwerk verkoopt over een vergunning tot de opslag van vuurwerk moet beschikken. Zonder vergunning is de verkoop illegaal en zal de politie alle vuurwerk in beslag nemen. Uiteraard gaat dit gepaard met een boete.

Particulieren mogen vuurwerk aankopen en vervoeren op voorwaarde dat het gaat om vuurwerk voor persoonlijk gebruik naar aard en hoeveelheid. 
 
 

Gebruik van vuurwerk.

 

Bij de eindejaarfeesten gaat het om feestvuurwerk. Dit is klein vuurwerk dat aan particulieren mag verkocht worden en waarvan het afsteken onder de verantwoordelijkheid valt van de particulier die het afsteekt.

Het afsteken van vuurwerk behoort tot de openbare veiligheid dat bijgevolg is toebedeeld aan het gemeentebestuur op wiens grondgebied het wordt ontstoken.

De beteugeling is geregeld door de Gemeentelijke Administratieve Sanctie.

 

 

Verkoop en vervoer van vuurwerk.

Top