Open VLD

Actua en Eddie

Beton kost geld...

13/04/2018

Aannemer DE VLIEGER THEO BVBA, te 9220 Hamme (O.-Vl.), mag in Merchtem betonplaten herstellen voor € 63.653,26.

Beton kost geld...
Landbouwers tonen hun bedrijf!

12/04/2018

Groepsbezoeken bij de lokale land- en tuinbouwbedrijven zijn een ideale gelegenheid om met de sector kennis te maken.
De gemeente kent volgende vergoedingen toe: • een vergoeding van 50 euro per persoon per groepsbezoek, indien dit niet kadert binnen het provinciaal subsidieproject 'Boeren met Klasse'
• een minimale vergoeding van 15 euro per groepsbezoek, indien de betrokken exploitant reeds een andere subsidie geniet.
Het gaat in totaal om 1.550 euiro, verdeeld over drie landbouwbedrijven.

Landbouwers tonen hun bedrijf!
WK op groot scherm aan het Karrewiel.

9/04/2018

Tekst ...Café Karrewiel aan de kerk van Merchtem heeft als eerste toelating gekregen om het WK voetbal op groot scherm uit te zenden.
Hopen op goed weer en gegarandeerd 'Ambi in Merchtem centrum!

WK op groot scherm aan het Karrewiel.
Geen communie in de kerk...

5/04/2018

Schepen Mario Vandevelde vraagt of de eerste communie te Peizegem op 12 mei 2018 bij goed weer kan doorgaan op de stille weide achter de kerk. Het college heeft hiervoor het licht op groen gezet maar betreurt ten zeerste dat de Communie niet mag doorgaan in de kerk van Peizegem...
Scheiding der machten... maar ik mag toch mijn gedacht erover zeggen: schande!

Geen communie in de kerk...
Koop een sticker!

5/04/2018

Rode Kruis Opwijk/Merchtem krijgt n.a.v. de 14 daagse van het Rode Kruis (van 19 april t.e.m. 3 mei 2018) , toelating om stickers te verkopen op ons grondgebied; Kopen maar!

Koop een sticker!
100 Fietsbeugels

29/03/2018

Naar aanleiding van de aankoop van 100 fietsbeugels die in de gemeente dienen geplaatst te worden hebben wij enkele voorstellen van locaties opgelijst:
 Langensteenweg ter hoogte van huisnummer 35 (zie foto als bijlage - poort gaat weg);
 sporthal onder afdak;
 sporthal aan de ingang waar de fietsstalling nu is voorzien;
 Nieuwstraat gemeentehuis ter hoogte van de bureau van de burgemeester;
 Kerkstraat thv Karrewiel aan de kerkmuur waar huidige staan -
 Peizegem aan de kerk.
Paul Van Den Eynde zal nog eens nakijken en nog enkele locaties doorgeven.
Suggesties: geef een seintje (via mail burgemeester@merchtem.be

100 Fietsbeugels
Eindelijk: August De Boeck MUSEUM

27/03/2018

Het August De Boeckmuseum zal op zondag 22 april worden geopend:
10 uur: Inwandeling van het August De Boeckwandelpad. Vertrek aan het August De Boeckhuis, Reedijk 1. De wandeling (4 km) loopt langs 11 Merchtemse gebouwen of plaatsen die in het leven van de componist een belangrijke rol hebben gespeeld. Nadien is er een receptie die wordt opgeluisterd door het Michel Pieterskwartet. Tijdens de receptie kan een bezoek gebracht worden aan het museum.
14.30 uur: Academische zitting. Gastsprekers: Frank Teirlinck (archivaris van het August De Boeckcomité en hoofdredacteur van de monografie van De Boeck) en Herman Engels (dirigent). Walter Callaert speelt werk van De Boeck op het restaureerde Van Zeebroeckharmonium dat De Boeck gebruikte als lesinstrument.
Voorstelling van de documentaire over het leven en het werk van de componist en begeleid bezoek aan het museum. Omwille van de beperkte plaats is deze academische zitting enkel voor genodigden (leden van het ere-comité, leden van de gemeenteraad en het ocmw, pers, schenkers van foto's en documenten, bestuur van de koren en muziekmaatschappijen, ...) toegankelijk.
17 uur: Op zoek naar August De Boeck. Een muziektheatervoorstelling met woordkunstenares Liliane Wilms en het strijkersensemble Cordes en Blue. O.L.V.-Ter-Noodtkerk. Gratis toegang. Na het concert is er in het August De Boeckhuis een receptie (met broodjes) voor de genodigden, de muzikanten en de medewerkers

Eindelijk: August De Boeck MUSEUM
TINY house, wat is dat?

26/03/2018

Omwille van financiële, demografische en ideologische redenen kent kleinschalig wonen een opwaartse trend. Hierdoor ontstaan alternatieve woonvormen, een van de meest gekende is het model 'tiny house'. Een tiny house is een woning die op een compacte manier ontworpen en geconstrueerd is. Een efficiënte inrichting en kwalitatief materialengebruik maakt het tot een volwaardige woonst waarin permanent verblijven mogelijk is. Tiny houses creëren op deze manier de mogelijkheid om betaalbaar en duurzaam te wonen. Er bestaan verschillende soorten tiny houses: vaste modellen, mobiele modellen met wielen en modulaire modellen die aanpassingen toelaten

TINY house, wat is dat?
Laaghangende zon!

25/03/2018

“PZ AMOW vraagt bestuurders extra aandacht voor mekaar te hebben. In deze tijd van het jaar vermindert de laag hangende zon dikwijls de zichtbaarheid ernstig.
Reflectie door een nat wegdek versterkt dit fenomeen nog. Je dimlichten overdag gebruiken zorgt ervoor dat ander weggebruikers je veel beter en sneller zullen opmerken. Een anticiperende rijstijl met aangepaste snelheid en het nemen van voldoende tijd om maneuvers met voldoende marge uit te voeren kunnen de verkeersveiligheid enkel maar gunstig beïnvloeden. De gewonnen seconden verdwijnen in het niets bij een aanrijding!”
foto: Willy Sommers , Laat de zon in je haart (niet in de ogen)

Laaghangende zon!
Geboortebos 2017 aan Merchtem station.

20/03/2018

Vlakbij het station (komende van het centrum van Merchtem, juist voor de spoorovergang aan de linkerkant) ligt er een mooi stukje natuur. De eigenaar hebben we kunnen overhalen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, zodanig dat de natuurwaarde van dit gebied enorm zou kunnen verhogen.
We hebben samen met het RLGC ervoor gezorgd dat de poel van bijna 100 meter lang op 3 à 5 m beter breed werd geruimd, zodat dit natuurlijk wachtbekken terug heel wat water kan opvangen. Hierdoor geven we bovendien terug meer kansen aan de amfibieën die er ter plaatse nog zijn.
Om deze poel te kunnen laten ruimen, hebben we met ons ploegje op voorhand heel wat hout dat in deze poel was gevallen, verwijderd. Langs deze poel staan verschillende knotwilgen die dienden gesnoeid te worden. Wij hebben deze geknot in de winter 2017-2018. We gaan er nog enkele knotten in de winter 2018-2019.
Achter deze poel bevindt zich een mooie boomgaard, dewelke we een snoeibeurt zullen geven.
Het bos dat er gekapt is, zullen we heraanplanten met inlandse soorten en we gaan het bos lichtjes uitbreiden. Aan de kant van het station, gaan we een boomgaard aanplanten.
Dit plekje is heel goed geschikt om gebruikt te worden als “geboorteplekje” voor de kinderen geboren in 2017.
Voor de werkzaamheden die we reeds hebben uitgevoerd en voor de werkzaamheden die nog moeten uitgevoerd worden, is er een bedrag van 2.500 euro voorzien.

Geboortebos 2017 aan Merchtem station.

Top