Open VLD

Actua en Eddie

Fruitpers

12/08/2017

Voor diegenen die appelbomen hebben en graag deze appelen (eventueel samen met een kleine portie peren) willen laten persen tot lekker fruitsap. Schrijf u zo vlug mogelijk in, want het aantal plaatsen is beperkt !!!!
Natuurpunt Merchtem organiseert haar jaarlijkse “fruitpers”-happening in samenwerking met de “Houtlandse Tuinsappen”, het gemeentebestuur van Merchtem, het RLGC en de Tuinbouwschool.
Uw fruit kan bij ons in Merchtem geperst worden tot heerlijk vruchtensap.
Een mobiele fruitpers maakt van uw eigen fruit, appels en peren, puur natuurlijk fruitsap zonder de minste toevoeging.
Deze happening gaat door op zaterdag 30 september en zondag 01 oktober 2017 in de Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool, toegang langs het Brusselbaantje.
Vooraf reserveren moet en kan vanaf nu rechtstreeks bij “Houtlandse Tuinsappen”.
Bel hiervoor naar 050 78 11 94 of 0495 73 36 70 en dit van maandag tot zaterdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Inwoners van de gemeente Merchtem krijgen een zekere voorrang. Er wordt niet geperst voor commerciële doeleinden.
Prijs : 5,50 euro per 5 liter.
De sap-opbrengst kan oplopen tot 70% afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.
Het sap wordt verpakt in 5 liter “Bag-in-Box”.
Houdbaarheid : gesloten minimum 1 jaar.
Na opening 60 dagen koel houdbaar.
Groetjes van het bestuur van Natuurpunt Merchtem

Fruitpers
25.000 euro voor Ten Anckere

11/08/2017

Het college heeft aan de firma Boer de verfraaiingswerken voor speelplein Ten Anckere toegewezen. Extra speeltuigen zullen onze kinderen de mogelijkheid geven zich ten volle uit te leven op dit mooie speelplein waar eerstdaags het Harmonieblock wordt gerealiseerd. Een woonproject van Providentia.

25.000 euro voor Ten Anckere
Extra plaats Minder-validen op Mieregemplein.

10/08/2017

Het college heeft beslist om op het Mieregemplein een bijkomende parkeerplaats voor minder -validen te schilderen.

Extra plaats Minder-validen op Mieregemplein.
Investeren in onze Jozef Stallaertblock

9/08/2017

De volkstuintjes in het Jozef Stallaertblock, naast het kerkhof, zullen worden verfraaid. het college zorgt voor dakgoten aan elk tuinhuisje, een mogelijkheid tot het nemen van elektriciteit voor de tuiniers en het aanvoeren van vers hakselhout voor de wegenis. Na 5 jaar mag dat wel! Een dikke pluim voor de 22 tuinmannen (en -vrouwen)!

Investeren in onze Jozef Stallaertblock
Stem voor Lauren (Schatteman)

8/08/2017

Het voorbije weekend had ik het genoegen Lauren Schatteman te mogen ontmoeten (zie foto). Deze mooie dame is kandidaat voor Miss België maar dient eerst geselecteerd te worden uit de kandidaten van Vlaams Brabant. Lauren vertoeft heel veel in onze mooie gemeente maar woont in Opwijk. Je kan haar steunen door een SMS te sturen naar 6665 met het bericht MVB 06. Ik doe het zeker!

Stem voor Lauren (Schatteman)
3 D Printers voor GTSM

7/08/2017

Het college heeft zijn goedkeuring gegeven voor het aankopen van vier 3D printers voor de technische school voor een bedrag van 10.000 euro.

3 D Printers voor GTSM
Armklepelmaaier

5/08/2017

Het college heeft een armklepelmaaier gekocht voor de technische dienst. Deze kost 26.620 euro en is gekocht bij de Merchtemse firma Siccard, op de Heirbaan.

Armklepelmaaier
Studeren op het gemeentehuis

4/08/2017

Een bevraging bij de studenten die de voorbije examenperiode op het gemeentehuis in de raadzaal, hebben gbglokt, leert ons dat het initiatief volgende examenperiode zal worden verdergezet. We hebben niet kunnen nagaan of iedereen geslaagd was in de examens, maar daar gaan we toch vanuit!

Studeren op het gemeentehuis
Spaartip: Kies voor groene energie.

3/08/2017

Heb je ook al eens gedacht aan milieuvriendelijke energieproductie? Er zijn hiervoor tal van premies te krijgen. Zo verdien je de aanschaf van zonnepanelen,een zonneboiler of een warmtepomp binnen de kortste keren terug op je energiefactuur! Kijk snel op www.energiesparen.be. zeg dat 'Bartje' het gezegd heeft...

Spaartip: Kies voor groene energie.
Drink (kraantjes)water...

30/07/2017

  Dit is een sensibiliseringscampagne van de Watergroep.
De sensibiliseringscampagne is gericht naar verschillende doelgroepen en bestaat uit het laten tekenen van een charter, technische ondersteuning van de drinkwaterfontijntjes, men kan de financiële besparing berekenen als je kraantjeswater drinkt i.p.v. water uit flessen.
Het gemeentepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld.

 

Meer info: www.drinkraantjeswater.be

Drink (kraantjes)water...

Top