Open VLD

Actua en Eddie

Vuurwerk voor 1.600 euro!

6/01/2018

Korte mededeling: het vuurwerk dat vandaag wordt afgeschoten op de nieuwjaarsdrink van de gemeente (dd 6/1/2018) kost exact € 1.600 gekost.
'Kwatongen' (of dommeriken) beweren € 25.000.
De prijs is trouwens al 7 jaar ongewijzigd...

Vuurwerk voor 1.600 euro!
30 km per uur

5/01/2018

Het college heeft beslist om alle borden van 30km/u aan de scholen in gans Merchtem te vernieuwen. Hiervoor wordt 22.500 euro voorzien.

30 km per uur
Samen Nieuwjaarke zoete...

3/01/2018

Op 12 januari ek zal het personeel van OCMW en gemeente samen klinken op een voorspoedig 2018. De receptie gaat door in 'Ter Stelten'.

Samen Nieuwjaarke zoete...
Vuilbakjes op de herentoiletten

1/01/2018

Het college heeft beslist om op alle herentoiletten vuilbakjes aan te brengen om hygiënische redenen. Meer en meer mannen (en vrouwen) hebben stomamateriaal en/of dienen (volwassen)luiers te dragen. Daarom hebben we beslist vuilbakjes in de herentoiletten aan te brengen; bij de dames is dit al lang het geval (voor de maandverbanden). Dit zal gebeuren in alle gebouwen van de gemeente.

Het allerbeste in 2018!

1/01/2018

Beste lezer,
Marleen , Jan jr en ikzelf hopen dat al uw wensen mogen uitkomen in 2018. Wij zullen alvast trachten om er voor u te staan , zoals in het verleden.
Wij hopen dat u zich ook goed zal voelen bij het gevoerde beleid , de geplande realisaties over het gehele grondgebied en vooral de positieve uitstraling van onze gemeente.
Wij hopen dat ook u NEEN blijft zeggen tegen de ANTI-POLITIEK; die van van 'Alles is slecht , maar wij geven geen alternatief'.
Wij hopen dat u aanvoelt dat onze beleidsploeg werkt , dag in dag uit, voor Merchtem , Brussegem , Hamme , Peizegem , Ossel , Bollebeek, enz...
We beloven u om VERDER te WERKEN voor U en onze gemeente, in een financieel gezonde omgeving .
Wij hopen 'last but not least' dat u kan genieten van vele fijne momenten met uw familie en vrienden , in een blakende gezondheid.
U gelukkig , wij dan ook...
Burgemeester Eddie en Marleen De Block - Van Belle, Jan jr.

Het allerbeste in 2018!
Senioren weten waarom!

30/12/2017

Het seniorenfeest vindt plaats op donderdag 29 maart 2018.
De geplande optredens zijn :
• John Dennis (50 minuten)
• De Romeo's (40 minuten)
• Muziek met DJ Staf. Voor de 23 ste keer zal het 'vollen bak' zijn!

Senioren weten waarom!
Den Blaan Ezel

28/12/2017

Uit goed ingelichte bron hebben we vernomen dat volgend jaar de gronden van het OCMW, die nu verpacht zijn aan de lijsttrekker van een nieuwe partij in Merchtem , vrijkomen en zullen kunnen worden gebruikt door een andere landbouwers. Terecht want een grond pachten van gemeente of OCMW als gemeenteraadslid is een ONVERENIGBAARHEID. Een goede raad aan de neef van de CD&V voorzitter (ook dat nog...): Zeg je pacht niet te gooi op. Wacht beter op de verkiezingsuitslag. Den Blaan Ezel kan je beter geloven...

Nieuwe kiosk?!

26/12/2017

De ‘Merchtemse kiosk’ is een vertrouwd beeld bij elke feestactiviteit in de gemeente. Dit al meer dan 25 jaar. Het college heeft deze kiosk (zeer makkelijk te monteren en te verplaatsen) in een nieuw kleedje gestoken. We hebben geopteerd om de zeilen volledig zwart te maken , hetwelk aan de gebruikers toelaat om met mooie lichteffecten te kunnen werken.
De ‘nieuwe’ kiosk zal voor het eerst worden opgesteld op de Varkensmarkt tijdens de Nieuwjaarsdrink op zaterdag 6 januari 2018. Hierop is gans Merchtem uitgenodigd voor een gratis toast op het nieuwe jaar , vanaf 19u .

Nieuwe kiosk?!
Nieuwe straatnamen voor Brussegem-Bollebeek.

24/12/2017

Op de gemeenteraad van maandag ll kregen enkele veldbanen een nieuwe naam. Dit om voor eventuele hulpverleners in geval van calamiteit duidelijk de locatie te kennen (via GPS).
1. Hofveldweg (straat Olmestraat richting Meerpoelstraat);
2. Reygersveldweg (Hackestraat richting Kleistraat);
3. Langveldweg (Linthoutweg richting Linterveld);
4. Berghveldweg (Eeckhoutweg richting Driesenweg);
5. Kersgatveldweg (verlengde Kersgatstraat richting zijstraat Steenweg op Asse tegenover Oude Dendermondsebaan).

Nieuwe straatnamen voor Brussegem-Bollebeek.
Boonhof vrij!

22/12/2017

In beslag genomen wagens werden normaal geplaatst op de parking van het voormalig 'Boonhof'. Aangezien het Boonhof vanaf 1 december 2017 verhuurd wordt, kunnen dergelijke auto's hier niet langer geplaatst worden.
Bijkomend bij dit item zijn de wagens die hier staan sinds januari 2017. Hiervoor werd al contact opgenomen met de politie, zonder enig gevolg.
Het college stelt voor om in de toekomst de wagens te stockeren op de loods. De wagens van meer dan één jaar kunnen na gunstig advies van politie worden verkocht.

Boonhof vrij!

Top