Open VLD

Actua en Eddie

Den Blaan Ezel

21/12/2017

Uit goedingelichte bron hebben we vernomen dat de landbouwer die het 'plukveld' uitbaat, bereid is om zijn grond te verkopen voor een 'Hondenloop en -poepweide (vanaf het voorjaar-na de oogst dus). Een lucratieve zaak voor de gemeente die uitermate geïnteresseerd is: Een hondenloop en -poepweide mogen aanleggen op landbouwgrond (2.5€/m²) in plaats van bouwgrond in het centrum (250€/m²)!
Naar het schijnt is de landbouwer bezeten van hondenloop-en poepweides, evenals bebossing; het huidige gemeentebestuur wil graag meehelpen. Tevens kan de achtergelaten 'dierlijke mest' meteen worden gebruikt om onder te ploegen...
Manmanman, wat een opportuniteit!

Den Blaan Ezel
App Merchtem beschikbaar houden voor Apple smartphones

19/12/2017

De mensen van OnzeStadApp laten weten dat Apple eenzijdig heeft beslist dat voor elke gemeenteapp een "Apple Developer Account" moet aangemaakt worden. Lees: Apple wil geld. De kost van zo'n account is 100 euro per jaar. OnzeStadApp is genoodzaakt deze account door te rekenen naar de gemeentes. Het administratief werk dat hierbij komt kijken, nemen zij op zich.
Indien we als gemeente deze account niet aankopen, zal de Merchtem-app voor Apple smartphones niet meer werken. Voor Android smartphones zijn er geen kosten. E-mail van OnzeStadApp als bijlage.
Het college gaat akkoord om de jaarlijkse kost van 100,00 euro te betalen.

App Merchtem beschikbaar houden voor Apple smartphones
Den Blaan Ezel

17/12/2017

Uit goed ingelichte bron vernomen dat de familie 'De Meuter' ook een kandidaat levert voor 'Pro'. Al redelijk wat gekende families op die nieuwe lijst tegen de burgemeester, als je het aan hem vraagt.

Den Blaan Ezel

14/12/2017

Gisteren 'uit goede bron' vernomen dat de twee windturbines op grondgebied Merchtem, en tegen de grens met Londerzeel, zijn vergund. de bevoegde Vlaamse Minister heeft getekend!

Den Blaan Ezel
Feestbus komt zo...

13/12/2017

Het college heeft opnieuw groen licht gegeven voor het inschakelen van de Feestbus op oudejaarsavond. . vorig jaar maakten hiervan 112 reizigers gebruik (in 2015 nog 200). Toch vinden wij veiligheid voor de uitgaande jaeugd een zeer belangrijk gegeven. De feestbus kost 700 euro aan de gemeente

Feestbus komt zo...
Meubilair voor de scholen.

12/12/2017

Het college heeft de aankoop voor meubilair voor de GTSM, TBS en Muziekschool , goedgekeurd. het gaat om een bedrag van 18.000 euro

Meubilair voor de scholen.
G voetbal groeit!

10/12/2017

KHO WM startte in 2017 met G-Voetbal en trainingen georganiseerd op zondagmorgen tussen 10 en 11uur, dit om de veertien dagen. Op uitdrukkelijke vraag van de leden gaan wij vanaf 14 januari 2018 WEKELIJKS een training inlassen op zondagmorgen. Bij deze willen wij in naam van onze spelers en het bestuur nogmaals onze sponsors nml: UNIZO Meise Wolvertem, CBI Immo, STEPHEX Masters , Boeren en buren en alle vrijwillige sympathisanten hartelijk bedanken voor de steun alsook het geluk die zij verschaffen aan onze leden.

G voetbal groeit!
Stappentellen!

9/12/2017

Net al in 2016 organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s in 2018 de 10.000- stappenclash. Want 10.000 stappen per dag is optimaal voor de gezondheid (8.000 voor 65+’ers). In 2016 eindigde Merchtem op de 7e plaats van de 110 deelnemende gemeenten, mede dankzij de actieve inzet van het gemeente- en OCMWpersoneel.
Tijdens de stappenclash (mei 2018) nemen Vlaamse steden en gemeenten het opnieuw tegen elkaar op. Wie na een maand met zijn inwoners de meeste stappen heeft gezet, mag zichzelf een jaar lang ‘de Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’ noemen.
Het college juicht een deelname aan deze stappenclash heel hard toe. Dit project kan worden uitgewerkt naar analogie van de vorige editie.

Stappentellen!
Bijkomende parking...

8/12/2017

Het college heeft beslist om een parking voor bromfietsen in de Nieuwstraat ter hoogte van huisnummer 17 te creëren. Een 'verloren' plekje dat nuttig kan worden besteed.

Bijkomende parking...
Merchtem STRAFSTE gemeente in Vlaams Brabant.

7/12/2017

Het verdict van de Grote gemeente-test van het Nieuwsblad is gevallen. Merchtem is de beste gemeente om te wonen in de provincie Vlaams Brabant. Met een 13de plaats op 308 Vlaamse gemeenten zijn we terecht fier.
Dit resultaat is te danken aan een goed en sterk gemeentebestuur met bekwaam en vriendelijk personeel, maar bovenal door tevreden en fiere inwoners. Bedankt aan allen die er hebben voor gezorgd dat we bovenaan de ladder mogen prijken!

Merchtem STRAFSTE gemeente in Vlaams Brabant.

Top