Open VLD

Actua en Eddie

Spiegel aan Passerel/Delhaize.

23/11/2017

Sinds het 'baantje' van Delhaize naar bestaande voetweg denk ik dat het heel nuttig zou zijn een kleine spiegel te plaatsen waar deze baantjes samen komen. Als je vanuit Puurstraat komt neemt de bestaande voetweg een bocht van 90°. Zichtbaarheid van de gebruikers die van Passerel komen is 0. Idem omgekeerd, stelt schepen De Valck. het college gaat in op zijn voorstel.

Spiegel aan Passerel/Delhaize.
Zaai een bloemakker...

22/11/2017

Het college heeft beslist om mee te doen aan de actie 'zaai een bloemakker'. In de maand April ek zal je voor 0.85 euro een zakje met bloemzaad kunnen kopen op het gemeentehuis. U wordt op de hoogte gehouden!

Zaai een bloemakker...
Voor 85.000 euro dooizout.

21/11/2017

Tekst ...Het college heeft voor 85.000 euro dooizout aangekocht voor de strooiwerken bij winterweer. De firma Delgouffe uit Asse levert het goedje.

Voor 85.000 euro dooizout.
Sint Cecilia viert zaterdag !

20/11/2017

Morgen is het traditiegetrouw weer zover.
Zaterdag vanaf 14u de "rondgang" met de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia.
De straten worden gevuld met prachtige muziek en af en toe wordt er halt gehouden aan de plaatselijke cafés.
Om 17u met z'n allen aan tafel om er te genieten van een overheerlijke maaltijd.
Voorzitter Jules Seghers houdt zijn speech en daarna worden de leden met vele jaren lidmaatschap geëerd met een medaille: van 20 en 25 jaar tot zelfs 75 jaar spelend lid, ongelooflijk eigenlijk, wat een inzet !
De Koninklijke Harmonie St Cecilia leeft en bloeit; fijn er al meer dan vijfendertig jaar bij te zijn...En gevierd te worden!

Sint Cecilia viert zaterdag !
Verlichting

19/11/2017

Het college heeft beslist om op Breesytraeten en Terlinden bijkomende verlichting aan te brengen op reeds bestaande palen. Er is 1.200 euro voorzien . de werken gebeuren door Eandis.

Verlichting
Eveline Cannoot op 'Samen feesten'

18/11/2017

Volgend jaar zal Eveline Cannoot ' Samen feesten' opluisteren. Alle anders-validen zullen worden uithenodigd (september).

Eveline Cannoot op 'Samen feesten'
Tuinbouwschool experimenteert.

17/11/2017

De tuinbouwschool krijgt een nieuw toestel voor het fysicalokaal. Hiermee kan men met volle teugen experimenteren. De kostprijs is 7000 euro.

Tuinbouwschool experimenteert.
Poetsmachine GTSM

16/11/2017

Het college heeft de goedkeuring gegeven voor de aankoop van een nieuwe poetsmachine voor GTSM. Er is een bedrag van 2.500 euro mee gemoeid.

Poetsmachine GTSM
Nieuwe zeilen voor onze kiosk.

15/11/2017

Het college heeft de goedkeuring gegeven voor nieuwe 'zwarte' zeilen voor de gemeentekiosk. Deze zullen met de nieuwjaarsdrink voor het eerst te zien zijn. Het gaat over een bedrag van 8.500 euro.

Nieuwe zeilen voor onze kiosk.
Akkervogels

14/11/2017

De akkervogels zijn de laatste jaren enorm in aantallen achteruit gegaan. Er zouden tot 90% minder akkervogels zijn. Via het RLGC worden er reeds projecten georganiseerd om deze vogels te beschermen door graanvelden gedeeltelijk te laten staan, zodat deze vogels in de winter eten genoeg hebben.
Tevens voorziet het PPS (Provinciaal Prioritaire Soorten) dat akkervogels voor Vlaams Brabant in het algemeen en de veldleeuwerik in het bijzonder voor Merchtem aandacht moeten krijgen. Wij doen met de GNOP hier reeds 3 jaar aan mee en dit met mooie resultaten.

De landbouwer / particulier die hieraan meewerkt, krijgt per hectare 1.230 euro min de kosten van zaaigoed en/of eventueel laten ploegen door een landbouwer indien het een particulier betreft.

Akkervogels

Top