Open VLD

Actua en Eddie

Nieuwe kiosk?!

26/12/2017

De ‘Merchtemse kiosk’ is een vertrouwd beeld bij elke feestactiviteit in de gemeente. Dit al meer dan 25 jaar. Het college heeft deze kiosk (zeer makkelijk te monteren en te verplaatsen) in een nieuw kleedje gestoken. We hebben geopteerd om de zeilen volledig zwart te maken , hetwelk aan de gebruikers toelaat om met mooie lichteffecten te kunnen werken.
De ‘nieuwe’ kiosk zal voor het eerst worden opgesteld op de Varkensmarkt tijdens de Nieuwjaarsdrink op zaterdag 6 januari 2018. Hierop is gans Merchtem uitgenodigd voor een gratis toast op het nieuwe jaar , vanaf 19u .

Nieuwe kiosk?!
Nieuwe straatnamen voor Brussegem-Bollebeek.

24/12/2017

Op de gemeenteraad van maandag ll kregen enkele veldbanen een nieuwe naam. Dit om voor eventuele hulpverleners in geval van calamiteit duidelijk de locatie te kennen (via GPS).
1. Hofveldweg (straat Olmestraat richting Meerpoelstraat);
2. Reygersveldweg (Hackestraat richting Kleistraat);
3. Langveldweg (Linthoutweg richting Linterveld);
4. Berghveldweg (Eeckhoutweg richting Driesenweg);
5. Kersgatveldweg (verlengde Kersgatstraat richting zijstraat Steenweg op Asse tegenover Oude Dendermondsebaan).

Nieuwe straatnamen voor Brussegem-Bollebeek.
Boonhof vrij!

22/12/2017

In beslag genomen wagens werden normaal geplaatst op de parking van het voormalig 'Boonhof'. Aangezien het Boonhof vanaf 1 december 2017 verhuurd wordt, kunnen dergelijke auto's hier niet langer geplaatst worden.
Bijkomend bij dit item zijn de wagens die hier staan sinds januari 2017. Hiervoor werd al contact opgenomen met de politie, zonder enig gevolg.
Het college stelt voor om in de toekomst de wagens te stockeren op de loods. De wagens van meer dan één jaar kunnen na gunstig advies van politie worden verkocht.

Boonhof vrij!
Den Blaan Ezel

21/12/2017

Uit goedingelichte bron hebben we vernomen dat de landbouwer die het 'plukveld' uitbaat, bereid is om zijn grond te verkopen voor een 'Hondenloop en -poepweide (vanaf het voorjaar-na de oogst dus). Een lucratieve zaak voor de gemeente die uitermate geïnteresseerd is: Een hondenloop en -poepweide mogen aanleggen op landbouwgrond (2.5€/m²) in plaats van bouwgrond in het centrum (250€/m²)!
Naar het schijnt is de landbouwer bezeten van hondenloop-en poepweides, evenals bebossing; het huidige gemeentebestuur wil graag meehelpen. Tevens kan de achtergelaten 'dierlijke mest' meteen worden gebruikt om onder te ploegen...
Manmanman, wat een opportuniteit!

Den Blaan Ezel
App Merchtem beschikbaar houden voor Apple smartphones

19/12/2017

De mensen van OnzeStadApp laten weten dat Apple eenzijdig heeft beslist dat voor elke gemeenteapp een "Apple Developer Account" moet aangemaakt worden. Lees: Apple wil geld. De kost van zo'n account is 100 euro per jaar. OnzeStadApp is genoodzaakt deze account door te rekenen naar de gemeentes. Het administratief werk dat hierbij komt kijken, nemen zij op zich.
Indien we als gemeente deze account niet aankopen, zal de Merchtem-app voor Apple smartphones niet meer werken. Voor Android smartphones zijn er geen kosten. E-mail van OnzeStadApp als bijlage.
Het college gaat akkoord om de jaarlijkse kost van 100,00 euro te betalen.

App Merchtem beschikbaar houden voor Apple smartphones
Den Blaan Ezel

17/12/2017

Uit goed ingelichte bron vernomen dat de familie 'De Meuter' ook een kandidaat levert voor 'Pro'. Al redelijk wat gekende families op die nieuwe lijst tegen de burgemeester, als je het aan hem vraagt.

Den Blaan Ezel

14/12/2017

Gisteren 'uit goede bron' vernomen dat de twee windturbines op grondgebied Merchtem, en tegen de grens met Londerzeel, zijn vergund. de bevoegde Vlaamse Minister heeft getekend!

Den Blaan Ezel
Feestbus komt zo...

13/12/2017

Het college heeft opnieuw groen licht gegeven voor het inschakelen van de Feestbus op oudejaarsavond. . vorig jaar maakten hiervan 112 reizigers gebruik (in 2015 nog 200). Toch vinden wij veiligheid voor de uitgaande jaeugd een zeer belangrijk gegeven. De feestbus kost 700 euro aan de gemeente

Feestbus komt zo...
Meubilair voor de scholen.

12/12/2017

Het college heeft de aankoop voor meubilair voor de GTSM, TBS en Muziekschool , goedgekeurd. het gaat om een bedrag van 18.000 euro

Meubilair voor de scholen.
G voetbal groeit!

10/12/2017

KHO WM startte in 2017 met G-Voetbal en trainingen georganiseerd op zondagmorgen tussen 10 en 11uur, dit om de veertien dagen. Op uitdrukkelijke vraag van de leden gaan wij vanaf 14 januari 2018 WEKELIJKS een training inlassen op zondagmorgen. Bij deze willen wij in naam van onze spelers en het bestuur nogmaals onze sponsors nml: UNIZO Meise Wolvertem, CBI Immo, STEPHEX Masters , Boeren en buren en alle vrijwillige sympathisanten hartelijk bedanken voor de steun alsook het geluk die zij verschaffen aan onze leden.

G voetbal groeit!

Top