Open VLD

Actua en Eddie

Electrisch voertuig voor Merchtem.

16/10/2017

Het college heeft beslist om een electrische wagen aan te kopen ter vervanging van de 13 jaar oude Peugeot. De prijsvraag gebeurt eerstdaags.

Electrisch voertuig voor Merchtem.
Lasersnijder voor GTSM

14/10/2017

Het college heeft zijn goedkeuring gegeven voor de aankoop van een nieuwe lasersnijder voor GTSM. Hiervoor is 14.000 euro beschukbaar.

Lasersnijder voor GTSM
Chocolade en koekjes van de MS liga.

13/10/2017

Het college zal -naar jaarlijkse gewoonte- koekjes en chocolade aankopen ten voordele van de MS liga. Deze worden dan aan de kinderen die meegaan in de 11 november optocht gegeven , na afloop. Smullen maar...

Chocolade en koekjes van de MS liga.
Trouwen in Merchtem.

11/10/2017

Het college heeft voor bijna 3.500 euro nieuwe trouwboekjes gekocht; per jaar trouwen er gemiddeld 60 koppels in Merchtem. Ik heb inmiddels meer dan 1000 koppels gelukkig gemaakt...

Trouwen in Merchtem.
Zondag , wandeldag!

10/10/2017

Samen met Pasar wil Natuurpunt aan de wandelaar laten zien wat ze reeds gerealiseerd hebben door hun jarenlange inzet in de gemeente Merchtem. Brussegem en omgeving is daarvoor de ideale plaats.
De gegidste wandeling vertrekt op het kerkplein van Brussegem, vanwaar we richting het geboortebos gaan op het vroegere voetbalplein van Brussegem. Vandaar gaan we naar de Osselstraat waar een grote mooie poel te bewonderen is, met een bijhorend bos, aangeplant ten tijde van de ruilverkaveling.
Vervolgens gaat het richting Oude Dendermondse baan waar we een project rond "akkervogels ", “steenuilen en torenvalken”, "hagen en houtkanten" en “hoogstamboomgaarden” kunnen bekijken. En nog wat verderop wordt er uitleg verschaft over de werking van een rietveld.

Zondag , wandeldag!
Het nestkastje

4/10/2017

Het nestkastje.

Ik kreeg een nestkastje gratis voor niets,

en heb het te huur gezet gratis voor niets.

Het is nog bemeubeld, het nestel is gratis voor niets,

voer en drank geeft ik gratis voor niets.

Het kastje is van stevig hout gemaakt,

over de ronde ingang werd gewaakt.

Het is geverfd in bruin natuur,

het weerstaat alle weertypes, warm of guur.

Ik heb de woonst een plekje gegeven windvrij,

het is nu hoopvol wachten op een hij en een zij.

Ik zal ze niet storen bij echt gaan wonen,

vogels horen bij de schepsels bij de allerschonen.

Nu de eerste lentedagen zichtbaar lengen,

willen vogels vol tederheud een kroost een koost voortbrengen

ze zullen ijverig vliegen af en aan,

indrukwekkend hun vliegverkeer gade te slaan.

Mijn nestkastje staat gratis te huur,

ongedurig wacht ik op een gevleugelde buur.

Staf van ’t Sas, Lente 2013.

Het nestkastje
Antoon de troubadoer op Reedijk

2/10/2017

Het college heeft 'Antoon de Troubadoer' vastgelegd om op dinsdag van kermis 2018, op de Reedijk te komen zingen. Meezingen wordt de boodschap tijdens en de ezelsprijskamp!

Antoon de troubadoer op Reedijk
Geboortelaan wordt zaterdag aangeplant.

2/10/2017

De begroeing aan fietsroute Leireken is aan vernieuwing toe. Langs de akkers worden er hagen aangeplant die door de gemeente onderhouden worden met behulp van een klepelmaaier. Deze hagen kunnen goede windschermen vormen op deze toch wel winderige plek voor fietsers en voetgangers. Doordat hagen een afscherming bieden tegen de wind, worden er achter deze hagen warmere zones gecreëerd worden. .
Deze aanplanting zal worden gebruikt als geboortelaan voor de kinderen geboren in 2015.
Natuurpunt Merchtem zal samn met de ouders de hagen aanplanten . Deze aanplantingen gebeuren thv de fietsroute en de gracht.
De graafwerken wordenuitgevoerd door de gemeente.
De leerlingen van de tuinbouwschool namen een deel van de aanplantingen voor zich als een mooie praktische oefening.
Totaal bedrag: 4500 euro.

Geboortelaan wordt zaterdag aangeplant.
Klemtoonverlichting uit op 'Nacht van de Duisternis'.

2/10/2017

  Tijdens het weekend van 14 oktober blijft het ’s avonds in Merchtem gedeeltelijk donker. Merchtem organiseert op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde de 20e Nacht van de Duisternis. De initiatiefnemers willen op die manier duidelijk maken dat Vlaanderen niet rationeel omspringt met verlichting. Onze openbare ruimte wordt te veel en te fel verlicht.

 

Te veel verlichting is niet zonder gevolgen. Het zorgt voor energieverspilling. Gemeenten kunnen geld besparen door minder te verlichten en dragen op die manier ook bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. De argumenten van 'meer diefstal' en 'onveiligheid' vinden we echter primordiaal .
Het bestuur opteert dus enkel om de openbare gebouwen even minder in de schijnwerper te zetten. NIEMAND hoeft zich hieraan te storen, én het gebeurt gratis (alle verlichting uitschakelen kost ruim 16.000 euro (alstublieft).
Realisme is nog steeds een goede basis om beslissingen te nemen...

Klemtoonverlichting uit op 'Nacht van de Duisternis'.
Kom naar 'Dag van de klant'

29/09/2017

Morgen word je verwend door de lokale handelaars naar aanleiding van de 'Dag van de Klant'. Spring gerust eens binnen bij deze mensen, een leuke attentie krijg je alvast! Inderdaad, met medewerking van het gemeentebestuur, of wat had je gedacht...

Kom naar 'Dag van de klant'

Top